SNACKS IN THE RESTAURANT ( CÁC MÓN ĂN NHẸ Ở NHÀ HÀNG)
4 loại khoai tây chiên ngon xuất sắc khiến cả trẻ nhỏ lẫn người lớn đều thích mê
But just snacks but garlic fries, cheese potatoes ... shake easily conquer any public culinary devotees.
1. Potatoes dot sauce
This type of fries immensely popular around the world. Depending on the country you can thin or thick sliced potatoes, fried, then coated with layers of sauce on it as mayonnaise, tomato sauce, peanut butter ... Many people believe that eating this kind hardly auspicious for health because both carbohydrates, moderate in fat but hard to resist the appeal of these stalks fried potatoes and sauce in fat, making them non-stop day floating mouth. In Vietnam, there are many types of potato in specialized stores or fast-food specialist European dishes.
(Tuy chỉ là món ăn vặt nhưng khoai tây chiên bơ tỏi, khoai tây lắc phô mai... lại dễ dàng chinh phục được bất cứ tín đồ ẩm thực nào.
1. Khoai tây chấm xốt
Đây là kiểu khoai tây chiên vô cùng phổ biến trên thế giới. Tùy từng quốc gia mà bạn có thể xắt khoai tây mỏng hoặc dày, chiên giòn, sau đó phủ lên đó những lớp xốt như mayonaise, xốt cà, bơ đậu phộng... Nhiều người cho rằng kiểu ăn này chẳng mấy tốt lành cho sức khỏe vì vừa nhiều tinh bột, vừa nhiều chất béo nhưng sự hấp dẫn khó cưỡng của những cọng khoai chiên giòn và thứ nước chấm béo, ngậy khiến họ không dừng miệng nổi. Ở Việt Nam, kiểu khoai tây này có nhiều ở các cửa hàng chuyên đồ ăn nhanh hay chuyên món Âu.)
2. garlic fries
This type of potato is very popular in Vietnam is characterized by seductive flavor from the butter and garlic. Potatoes after they are fried in a pan with a little shock and fried garlic butter to the fat of butter and garlic aroma of potato stick them on the bar. When this type of eating potatoes outside the aromatic characteristics, you still feel a little more salty butter. Garlic fries are often dotted with chili sauce or ketchup. This dish is both easy to make at home, both very popular snack in the restaurant sidewalk.
(2. Khoai tây chiên bơ tỏi
This type of potato is very popular in Vietnam is characterized by seductive flavor from the butter and garlic. Potatoes after they are fried in a pan with a little shock and fried garlic butter to the fat of butter and garlic aroma of potato stick them on the bar. When this type of eating potatoes outside the aromatic characteristics, you still feel a little more salty butter. Garlic fries are often dotted with chili sauce or ketchup. This dish is both easy to make at home, both very popular snack in the restaurant sidewalk.
(2. Khoai tây chiên bơ tỏi
Kiểu khoai tây chiên này rất được ưa chuộng tại Việt Nam với đặc trưng là vị thơm quyến rũ từ bơ và tỏi. Khoai tây sau khi đã chiên giòn thì được xóc trong chảo với chút bơ và tỏi chiên để vị béo của bơ và mùi thơm của tỏi bám đều vào từng thanh khoai. Khi ăn khoai tây kiểu này ngoài độ thơm đặc trưng, bạn còn cảm nhận được chút vị mặn từ bơ nữa. Khoai tây chiên bơ tỏi thường được chấm cùng tương ớt hoặc tương cà. Món này vừa dễ làm ở nhà, vừa rất phổ biến ở các hàng ăn vặt vỉa hè.)
3. Potato tornado
Appeared a few years ago but potatoes quickly tornado also have a place in the village of fries. Tornado potato originated from Korea to the processing is to use a bamboo skewer sticks along potato and potato knife in form tornado then dragged along the stretch potato and fried bamboo rods. Before this can be fried in chilli oil and add salt to taste tasty potatoes. Potatoes are sliced by a tornado should not only beautiful but also very crunchy food. Dishes are often served with chili sauce, tomato, mayonnaise or cheese powder arbitrary government.
(3. Khoai tây lốc xoáy
Appeared a few years ago but potatoes quickly tornado also have a place in the village of fries. Tornado potato originated from Korea to the processing is to use a bamboo skewer sticks along potato and potato knife in form tornado then dragged along the stretch potato and fried bamboo rods. Before this can be fried in chilli oil and add salt to taste tasty potatoes. Potatoes are sliced by a tornado should not only beautiful but also very crunchy food. Dishes are often served with chili sauce, tomato, mayonnaise or cheese powder arbitrary government.
(3. Khoai tây lốc xoáy
Mới xuất hiện cách đây vài năm nhưng khoai tây lốc xoáy cũng nhanh chóng có chỗ đứng ra trong làng khoai tây chiên. Khoai tây lốc xoáy có nguồn gốc từ Hàn Quốc với các chế biến là dùng một que tre xiên dọc củ khoai tây rồi dùng dao cắt khoai theo hình lốc sau đó kéo khoai dãn dọc que tre rồi chiên. Trước khi chiên trong dầu sôi có thể tẩm ớt thêm muối để khoai tây có vị đậm đà. Khoai tây lốc xoáy do được thái mỏng nên không chỉ đẹp mắt mà ăn còn rất giòn. Món ăn thường ăn kèm với xốt ớt, cà, mayonaise hay phủ bột phô mai tùy ý.)
4. Potatoes shook cheese
It was introduced from Korea, potato cheese snack is now super hot in Vietnam, it even created some dishes such as cheese cake shake, shake cheese rice cakes. How to prepare this dish is very easy, just crisps classic, shoe bag and entered to add powdered cheese mix can be played normally. Golden fried potato sticks with cheese powder pink orange outside while eating fragrant, just salty, fleshy medium was very tasty. This dish does not need sauce also is just mouth dots.
(4. Khoai tây lắc phô mai
It was introduced from Korea, potato cheese snack is now super hot in Vietnam, it even created some dishes such as cheese cake shake, shake cheese rice cakes. How to prepare this dish is very easy, just crisps classic, shoe bag and entered to add powdered cheese mix can be played normally. Golden fried potato sticks with cheese powder pink orange outside while eating fragrant, just salty, fleshy medium was very tasty. This dish does not need sauce also is just mouth dots.
(4. Khoai tây lắc phô mai
Cũng được du nhập từ Hàn Quốc, khoai tây phô mai hiện đang là món ăn vặt siêu hot ở Việt Nam, thậm chí nó còn tạo ra một số món ăn theo như bánh tráng lắc phô mai, bánh gạo lắc phô mai. Cách chế biến món này rất dễ, chỉ là khoai tây chiên giòn kiểu cổ điển, cho vào túi giầy rồi cho thêm bột phô mai lắc đều là có thể thường thứ. Những thanh khoai chiên vàng với lớp bột phô mai hồng cam bên ngoài khi ăn vừa thơm, vừa mặn, vừa bùi quả thật rất ngon miệng. Món này không cần xốt chấm cũng đã rất vừa miệng.)
SNACKS IN THE RESTAURANT ( CÁC MÓN ĂN NHẸ Ở NHÀ HÀNG)
Reviewed by Restaurant + BAR Hùng
on
19:26
Rating:

Không có nhận xét nào: